HZOD sluit zich aan bij Drents Verbond

EMMEN

Scheidsrechtersvereniging Hondsrug Zuid Oost Drenthe (HZOD) is lid geworden van het Drents Verbond. Tijdens de open dag van FC Emmen ondertekende HZOD-voorzitter Theo Hein - samen met mededirecteur Ben Haverkort van FC Emmen en Jos van Hees (lid Raad van Advies Drents Verbond) - de samenwerkingsovereenkomst.

Het Drents Verbond wil de samenwerking tussen FC Emmen en de amateurverenigingen in de regio op een hoger plan brengen waar alle betrokken partijen baat bij hebben, zowel op sportief, financieel, organisatorisch als maatschappelijk vlak. Middels het Drents Verbond moet de binding van zowel FC Emmen als de amateurverenigingen met de regio worden versterkt en een sportief bolwerk worden gevormd.

Hein verwacht met de scheidsrechtersvereniging een belangrijke bijdrage te kunnen leveren aan het samenwerkingsverband. “Er komt steeds meer aandacht binnen voetbalverenigingen voor de scheidsrechters. Goed opgeleide, jonge en fitte scheidsrechters worden gezien als een visitekaartje voor de vereniging. Meer en meer voetbalverenigingen gaan succesvol aan de slag met het implementeren van arbitragebeleid en de aansturing en begeleiding van verenigingsscheidsrechters. Dankzij ons lidmaatschap van het Drents Verbond kunnen we onze kennis en kunde uitrollen en bundelen. Op deze wijze verwachten we een goed arbitragebeleid binnen de vereniging voor de toekomst te kunnen waarborgen.”

De eerstvolgende bijeenkomst van HZOD staat 4 september op de rol. Dan zal Kevin Blom in stadion De Oude Meerdijk van FC Emmen een lezing verzorgen over zijn loopbaan als internationaal arbiter. Tijdens de bijeenkomst staat ook de ondertekening van het voetbalconvenant in de gemeente Emmen op het programma. De voorzitters van de zes deelnemende voetbalverenigingen ondertekenen onder toeziend oog van René van der Weide - wethouder sport van de gemeente Emmen - het convenant.

In het voetbalconvenant - een initiatief van scheidsrechtersvereniging HZOD - zijn onder meer afspraken vastgelegd over samenwerking, arbitrage, respect en discriminatie. Het convenant moet in de gemeente Emmen leiden tot een veiliger en plezieriger sportklimaat. De bijeenkomst op 4 september start om 19.30 uur en is gratis te bezoeken.