Leerlingen Thrianta verrassen met lekkers

EMMEN

Leerlingen van de Thriantaschool in Emmen hebben afgelopen donderdag een ‘walking dinner’ georganiseerd bij de Sligro. Er werd flink gesmuld van het eten door bezoekers.

Door Anna Sophie Bakker

Leerlingen van de Thriantaschool , een school voor kinderen die zeer moeilijk kunnen leren, zijn vorige week flink aan de slag geweest met de voorbereidingen van allerlei gerechten. De leerlingen hebben vorige week een zogeheten ‘walking dinner’ georganiseerd bij de Sligro in Emmen. Gasten kunnen zelf langs de tafels met eten lopen om de hapjes te proeven die gemaakt zijn door de leerlingen.

De cateringgroep van de Thriantaschool bestaat uit acht leerlingen die het leuk vinden om te koken. De docent van de catering en kooklessen, Martine Wieringa: “De kinderen hebben er allemaal heel erg zin in, dat is zeker te zien. Ze werken hier al een tijdje naartoe en kunnen niet wachten tot het eindelijk begint.” De hele school is uitgenodigd om allerlei lekkere hapjes te proeven die de leerlingen van de cateringgroep gemaakt hebben. Klanten die toevallig langsliepen kregen spontaan iets lekkers aangeboden. Trots genoten ze dan ook van deze dag en er worden volop foto’s gemaakt om dit mooie moment vast te leggen.”

Aan zo’n walking dinner gaan een hoop voorbereidingen vooraf, waarbij Wieringa de leerlingen een handje geholpen heeft. Zo is er een menukaart vastgesteld waarop alle gerechten staan die de gasten kunnen proeven. Er is een voorgerecht, een hoofdgerecht en een nagerecht. Aan eten geen gebrek. De docent van de kooklessen vertelt dat de leerlingen veel leren van zo’n dag als deze.

Daar is leerling Joël Spanninga het mee eens. “Je leert bedienen, omgaan met hygiëne, veiligheid en bepaalde kooktechnieken. Ik vind het een leuke bezigheid want ik ben veel met mijn handen aan het werk.” De leerling krijgt waarschijnlijk een stageplek aangeboden bij woonwijkcentrum Holdert in Emmen, wat hij helemaal ziet zitten. “Ik ben sowieso iemand die veel tussen de mensen zit”, vertelt hij.

Tijdens het walking dinner laat hij dit ook zeker blijken. Enthousiast als hij is, vertelt hij wat hij gemaakt heeft en wat er allemaal voor ingrediënten in de gerechten zitten. Zijn gezicht verraadt toch enige vertwijfeling. Zullen de gasten zijn gerechten lekker genoeg vinden? Het gulzige gesmak van de gasten gaf een duidelijk antwoord.