Kinderkoor Oeganda in Emmen | Fotoreportage

EMMEN

De Vrije Baptistengemeente uit Emmen haalde zaterdag het kinderkoor Watoto naar Emmen. De kinderen kwamen uit Oeganda en traden op in de gebouwen van het Hondsrug College.

Watoto is in de jaren tachtig van de vorige eeuw opgericht en helpt kwetsbare vrouwen en kinderen. Voor de jeugd in Oeganda is in 1994 onder meer het Watoto-koor opgericht. Watoto betekent ‘kinderen’ in het Swahili (taal in Afrika, red.). „De kinderen uit dat koor zijn de ambassadeurs van hoop. Hun liederen en dans inspireert duizenden. Ze brengen een getuigenis van hun hoop en vreugde die ze in Jezus Christus hebben gevonden”, weet Geert Schimmel, oudste bij de vrije baptisten.

Het kinderkoor bestaat uit achttien weeskinderen en hun begeleiders. Ze zingen hoofdzakelijk in het Engels, met Afrikaanse ritmes en dans. Al 85 verschillende Watoto-koren reisden de wereld over. Ze zongen in theaters en kerken, in het Witte Huis en in Buckingham Palace en dus zaterdag bij de Vrije Baptistengemeente in Emmen.