Puffen en zweten tijdens triathlon in Klazienaveen | Fotoserie

KLAZIENAVEEN

Het was afzien zaterdag en zondag voor de deelnemers aan de twaalfde editie van de triathlon in Klazienaveen.

Een weekend lang zwemmen, fietsen en hardlopen in en om Klazienaveen bij zomerse temperaturen. Van eredivisie triathlon tot kinder triathlon: alles kwam beide dagen aan bod voor de deelnemers.

Het zwemonderdeel was in het Van Echtenskanaal. De organisatie liet weten dat de watertemperatuur daar 22 graden was, dus het water zorgde voor enige verkoeling onder de deelnemers. In totaal was er bijna 4500 euro aan prijzengeld. De prijzenpot werd verdeeld over verschillende categorieën.

De eerste start op zondag was de jeugd- en kindertriatlon. Deze deelnemers werkten het onderdeel zwemmen af in het plaatselijke zwembad. De start van de eerste groep in het Van Echtenskanaal was om 11.00 uur.