Familiedag Het Veenland kent veel winnaars

ZWARTEMEER

De winnaars van de familiedag van Staatsbosbeheer Het Veenland - deze werd gehouden in mei - kregen zaterdag hun prijzen uit handen van boswachter Erik Bloeming. De familiedag werd door ruim 1500 mensen bezocht aan de rand van het natuurgebied Bargerveen.

De winnaars van diverse onderdelen maakten kans op een tas vol met educatieve natuurspelletjes zoals kwartetkaarten over de natuur en vergrootglazen.

Op de foto staan van links naar rechts: Jop Dekker (winnaar wie-ben-ik-spel en speurtocht), Sem Kesseb (familieprijs), boswachter Erik Bloeming, Fleur Peters (kampioen pitrus pellen), Kelwin Janssen (voelboom), Damian van der Horst (wie-ben-ik-spel) en Djenna Kesseb (ook kampioen pitrus pellen). De zevende winnaar - zij ontbreekt op de foto - is Shane Langerijs uit het Duitse Schöningsdorf. Zij werd kampioen bijlsteel hangen.

De winnaars hebben al aangegeven hun titels op 30 mei - de datum van de familiedag in 2019 - te gaan verdedigen.