‘De mensen hadden tranen in hun ogen’

EMMEN

De Emmer zanger Erik van Klinken overhandigde zondag tijdens de open dag van FC Emmen zijn nieuwste single aan Emmen-trainer Dick Lukkien. Het lied gaat natuurlijk over de promotie van de Drentse FC.

Al meer dan 33 jaar is Erik van Klinken verbonden met FC Emmen. De zanger uit Emmen is al vanaf het begin dat ‘zijn club’ betaald voetbal speelt erg betrokken bij deze voetbalvereniging. Tot op de dag van vandaag draagt hij FC Emmen een warm hart toe en is regelmatig langs de lijn te vinden. Van Klinken dook de studio in om het nummer ‘De trots van Drenthe’ op te nemen. Zondag zong hij dat voor het publiek.

Van Klinken: „Het lied gaat natuurlijk over onze helden op het veld die in de kleuren rood en wit een fantastische prestatie hebben geleverd door te promoveren naar de Eredivisie. Ik ben erg trots op het nummer. De fanatieke aanhang van de club vond het ook mooi en er stonden zelfs mensen met tranen in hun ogen. Dat doet mij veel.”