Burgemeester opent emotionele MH17-expositie

EMMEN/HILVERSUM

Burgemeester Eric van Oosterhout heeft zojuist de expositie Room of Hope geopend. De emotionele expositie - ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de vliegtuigramp MH17 - vond vorig jaar in de oude dierentuin in Emmen plaats. Dinsdag krijgt die expositie een vervolg in Hilversum.

Van Oosterhout - die verleden jaar in Emmen ook op het openingswoord op zich nam - verricht de opening samen met zijn collega Pieter Broertjes - burgemeester van Hilversum. De expositie is verhuisd naar Hilversum omdat daar veel nabestaanden van de ramp wonen. Net als in Emmen is Tjitske Dijkstra de organisator. Zij organiseert deze expositie omdat haar vriendin Hieke Raap - net als alle andere 297 inzittenden - is omgekomen bij de ramp. Bij de expositie zijn 298.000 gevouwen kraanvogels in allerlei uitingen verwerkt. Duizend voor ieder slachtoffer.

Dinsdag staat er een uitgebreid verhaal met Dijkstra in de papieren versie van de ZuidOosthoeker. Het is dan exact vier jaar geleden dat de ramp plaatsvond. De expositie is tot en met 19 augustus te bezichtigen bij instituut Beeld en Geluid in Hilversum. De entree is gratis.