Vrolijke gezichten bij Color Run | Fotoserie

EMMEN

In Emmen vond zaterdag het meeste kleurrijke hardloopevenement van het jaar plaats. Na het succes van vorig jaar stond de Color Run dit jaar opnieuw op de agenda. De Color Run is een funrun zonder tijdwaarneming en waar deelnemers onderweg worden ondergedompeld met diverse kleurpoeders.

Aan de tweede editie namen volgens Johan Wachtmeester van de organisatie 500 deelnemers deel. Dit waren er minder dan vorig jaar, want toen verschenen er 850 deelnemers aan de start. Wachtmeester: “Dit weekend zijn er verschillende hardloopevenementen en daarnaast zien we dat ook landelijk de belangstelling voor de Color Run terugloopt.” Dat er volgend jaar opnieuw een Color Run komt is volgens Wachtmeester zeker, maar dan wel met een totaal andere opzet. “Dit zal een Color Run 3.0 worden. Dan moet je denken aan een soort partyrun met onderweg langs de route verschillende soorten muziek en ook dj’s.”

Bij de Color Run maakt het niet uit of je hardloopt, huppelt, danst of springt. Zolang iedereen maar geniet van de zes gelukkigste en kleurrijkste kilometers van Emmen. Een mooie, afwisselende route die zaterdagmiddag startte in het Rensenpark en via het Raadhuisplein richting Westenesch en Noordbarge ging en uiteindelijk eindigde in het Rensenpark.