Nab en Houkes naar Duits toernooi

EMLICHHEIM/EMMEN

Tennis Club Blau-Weiß Emlichheim houdt van 26 tot en met 29 juli de vijftiende editie van het Bekuplast open toernooi. Op Duits grondgebied - en vlak bij Coevorden - komen ook spelers uit Zuidoost-Drenthe in actie.

Annelou Nab uit Emmen en Max Houkes uit Sleen reizen immers af naar de gravelbanen in Emlichheim. Dat doet ook voormalig wereldtopper Patty Schnyder en zij is bij de dames favoriet voor de eindzege. Nab is een concurrente. Net als de nationaal kampioene van 2012 Olga Kalyuzhnaya, Nikki Luttikhuis, het grote Duitse talent Julia Middendorf en Vanessa Paffrath uit Düsseldorf.

Bij de heren geldt de Enschedese titelverdediger Justin Eleveld als favoriet. Houkes was vorig jaar nog verliezend finalist in Emlichheim. Ook veteraan Bart Beks is een concurrent van Eleveld.

Het toernooi - bekend vanwege het familiaire karakter - wordt georganiseerd door Tennis Club Blau-Weiß Emlichheim. De entree is gratis. Meer informatie staat op www.bekuplast-open.de.