Basisschoolleerlingen maken medaille met Esdal College

KLAZIENAVEEN

Het afgelopen schooljaar is het Esdal College in Klazienaveen met negen basisscholen een 3D-printerproject gestart. Dit is een driejarig project waarin vaardigheden uit de 21 eeuw centraal staan.

Vaardigheden als bijvoorbeeld kritisch denken, problemen oplossen, ondernemen en burgerschap zijn in dit project verweven. De afgelopen periode hebben de leerlingen van groep 7 en 8 een ontwerp gemaakt voor een medaille voor de jeugdtriathlon, die op 14 juli in Klazienaveen gehouden wordt. Onlangs is door een jury het beste ontwerp gekozen en dit ontwerp wordt uitgeprint en aan de deelnemers van de jeugdtriathlon uitgereikt.

Met dit project wordt door de verbinding met het basisonderwijs en met de deelnemers en bezoekers van de Triathlon Klazienaveen op ludieke wijze invulling gegeven aan de ambitie van het Esdal College.

Op vrijdag 13 en zaterdag 14 juli kunnen de deelnemers aan de triathlon hun startnummer halen in het gebouw van de school. Beide dagen zijn de 3D-printers volop in bedrijf om de ongeveer 250 medailles te printen.