Open Imkerijdagen in Noord-Sleen

NOORD-SLEEN/OOSTERHESSELEN

De achtste editie van de Landelijke Open Imkerijdagen staat zaterdag 14 en zondag 15 juli op het programma. Veel imkers openen komend weekend hun bijenstal en laten bezoekers een kijkje nemen in de wondere wereld van de bijen.

Bijenvereniging Oosterhesselen en omstreken neemt met een aantal activiteiten deel aan het landelijk initiatief. De imkers van de 106-jarige vereniging laten de bezoekers op 14 en 15 juli van 10.00 tot 17.00 uur in en rondom molen Albertdina in Noord-Sleen zien wat het betekent om imker te zijn en wat er zoal bij komt kijken tijdens het houden van bijenvolken.

“Het oogsten van natuurzuivere honing is fantastisch, maar er gaat meer aan vooraf dan menigeen denkt”, zegt secretaris Henk Schepers. In deze periode geurt het in de imkerij naar bijenwas en honing. Bezoekers kunnen in Noord-Sleen verschillende soorten honing proeven. “Het is een uitgelezen mogelijkheid om het publiek deelgenoot te maken van onze mooie hobby en het belang van een goede drachtomgeving onder de aandacht te brengen”, doceert Schepers.

Tijdens de Open Imkerijdagen zijn er tal van activiteiten zoals onder begeleiding een kijkje nemen in een bijenkast, korfvlechten en honing slingeren. Ook is er een kinderprogramma. In de molen is een kleine tentoonstelling.

De entree in Noord-Sleen is gratis. Meer informatie staat op www.bijenverenigingoosterhesselen.nl.