Basisschool plaatst op eigen initiatief zonnepanelen

BARGER-COMPASCUUM

De katholieke basisschool St. Theresia in Barger-Compascuum heeft op eigen initiatief zonnepanelen laten plaatsen. Daarvoor neemt de school deel aan het Zonnescholen-project. Morgen - vrijdag 13 juli vindt er een feestelijke ingebruikname van de zonnepanelen plaats.

Leerlingen van groep 7 en 8 gaan met de fiets op bezoek bij het zonnepark Lange Runde. De leerlingen hebben hier in het kader van ‘Emmen geeft energie’ meegewerkt aan de beschildering van een opslagcontainer die op het zonnepark staat. Gedurende de dag is de Energiebus op bezoek op school, zijn er leuke activiteiten te doen en wordt er tussendoor een zogenoemde energielunch verzorgd. Om 13.30 uur proosten de kinderen en de andere aanwezigen op een jaar vol zonneschijn.

Zonnepanelen

Met de 92 zonnepanelen op het dak voorziet de school zichzelf op jaarbasis in bijna haar volledige eigen stroomverbruik, en daar is ze trots op. De stroom die wordt opgewekt met de zonnepanelen wordt deels gebruikt door de school en deels teruggeleverd aan het elektriciteitsnet. Hiervoor maakt de school gebruik van de salderingsregeling. Tegen gelijk tarief het verbruikte en het opgewerkte stroom verrekenen.

Zonnescholen verzorgt de aanschaf van installatie van zonnepanelen. Al meer dan 100 scholen, van Dokkum tot Amsterdam, doen mee. Daarmee is Zonnescholen het grootste zonne-energieproject in het onderwijs in Nederland.