Manuel Norder vraagt aandacht voor Alzheimer

EMMER-COMPASCUUM

Singer-songwriter Manuel Norder uit Emmer-Compascuum lanceerde zaterdag de videoclip van zijn liedje Till the fire burns out. De clip is opgenomen in en om Emmen en vertelt het verhaal van zijn vriendin Marieke van Helmont, wiens moeder op jonge leeftijd Alzheimer kreeg.

“Het liedje heb ik geschreven om vorm te geven aan het gevoel van mijn vriendin. Op die leeftijd je moeder langzaam zien verdwijnen, is niet makkelijk”, zegt Norder. Van Helmont beaamt dat. “Mijn moeder was 53 toen ze begon te dementeren. Ze glijdt langzaam van ons weg en daarom proberen we zoveel mogelijk te genieten van de tijd die we samen nog hebben. Manuel heeft het prachtig verwoord.”

Cadeautje

Om het tastbaar te maken, besloot Manuel het liedje op te nemen en er een videoclip bij te laten maken. “Op die manier kunnen we het verhaal van deze vreselijke ziekte aan veel meer mensen vertellen. Mensen associëren Alzheimer vaak met oudere mensen, terwijl jaarlijks zo’n 12.000 mensen jonger dan 65 jaar die diagnose krijgen.”

Marieke is samen met haar moeder, haar vader en broertje in de clip te zien. “Het is ook bedoeld als een soort cadeautje aan onszelf. Een blijvende herinnering aan mijn moeder. Nu het nog kan.”