Kinderen leggen bijzondere wandelroutes aan in Emmen

EMMEN

Brede School Rietlanden verbindt leerlingen en ouders met bijzondere plekjes in de Rietlanden door kunstproject

Wat vinden de kinderen van alle groepen 5 in de Rietlanden het bijzonderste plekje van hun wijk? Om hier achter te komen deden leerlingen van groep 5 van alle basisscholen in de wijk mee aan een groot beeldend project van Brede School Rietlanden. Onder leiding van Elsbeth van Beilen van Atelier Abel gingen ze aan de slag om bijzondere plekjes in hun wijk te benoemen en daar een illustratie bij te maken.

“Het resultaat mag er zijn”, vertelt Janet van Es, cultuurcoach van de Brede School Rietlanden. “De kinderen hebben met veel plezier aan dit project gewerkt en dit heeft geresulteerd in zeven verschillende wandelroutes. Het themawoord van dit project was ‘verbinding’ en dat kwam overal in terug. Leerlingen maakten verbinding met hun wijk door te praten over de voor hun zo bijzondere plekjes. En ouders raakten nog meer in verbinding met de school van hun kind doordat zij actief werden betrokken bij het project.”

Wandelingen

Ouders en kinderen maakten samen kunstwerkjes op kloeke houtblokken. Die blokken staan nu door de hele wijk, en fungeren als een bijzondere bewegwijzering voor de wandelingen langs de plekjes die de kinderen hebben uitgekozen. De wandelroutes genaamd ‘De voetsporen van groep 5’ zijn inmiddels feestelijk geopend door cultuurwethouder Robert Kleine. Hij nam het eerste doosje met daarin de kaart met de wandelroutes in ontvangst

De komende twee maanden zijn de wandelroutes op een opvouwbare kaart in een speciaal doosje gratis af te halen bij de winkeliers in het winkelcentrum van de Rietlanden.