Emmen klaar voor WK Para-cycling in 2019

EMMEN

De Para-cycling atleten kunnen bijna niet wachten tot volgend jaar. Van 12 tot 15 september 2019 is Emmen gastheer van de wereldkampioenschappen Para-cycling. Het toetje voor de gemeente en provincie na de organisatie van twee wereldbekerwedstrijden, waarvan de tweede editie afgelopen weekend in Emmen werd gehouden.

Niet minder dan 319 atleten uit ruim dertig landen streken de afgelopen dagen neer in Emmen voor de UCI Para-cycling World Cup, de wereldbekercompetitie voor wielrenners met een lichamelijke beperking. De renners genoten met volle teugen van het parcours, de podiumceremonies en de gastvrijheid van de verenigingen op de Meerdijk. Vrijdag werden de rijders tijdens hun tijdrit bovendien aangemoedigd door bijna duizend schoolkinderen uit de omgeving die deelnamen aan verschillende side-events op het naast het parcours gelegen beweegplein.

De wereldbekerwedstrijden in Emmen haalden het beste naar boven bij de Nederlandse para-cycling selectie, want negentien medailles bleven in Nederland. Handbikers Carmen Koedood, Laura de Vaan, Jennette Jansen, Tim de Vries, het tandemduo Vincent ter Schure en Timo Fransen behaalden allen de dubbel in Emmen, door zowel in de tijdrit als de wegrace goud te winnen.

Daniel Gebru en Geert Schipper zorgden voor de elfde en twaalfde gouden medaille. De andere medailles werden gewonnen door Chantal Haenen (brons en zilver), Caroline Groot (zilver), Mitch Valize (zilver), Martin van de Pol (zilver) en de tandemrijders Tristan Bangma en Cor van Leeuwen (twee keer zilver).