Dromen komen voor één dag uit

EMMEN

Kinderen uit groep 5 van bijna alle scholen in Bargeres zijn afgelopen tijd bezig geweest met hun dromen. Afgelopen zaterdag volgden ze twee snuffelstages.

Door Anna Sophie Bakker

De leerlingen stonden zaterdagochtend ongeduldig te wachten. De snuffelstages stonden op punt van beginnen. De kinderen hebben deze stages uitgezocht naar aanleiding van hun droom. Dromen is volgens het bedrijf Samen-Binden, opgericht door Joyce Seijbel en haar inmiddels overleden partner, heel belangrijk. Kinderen worden soms beperkt in het uitvoeren van dromen, meent Seijbel. De achterliggende boodschap van deze georganiseerde dag is dan ook dat kinderen gewoon voor hun droom moeten gaan. Seijbel: “Vroeger wilde ik altijd al juf worden. Door klasgenoten werd er altijd lacherig over gedaan, maar ik ben het nu wel.”

Ook vertelt ze dat kinderen soms iets anders willen doen dan de ouders bedacht hadden. Vaak komt de droom van de kinderen dan niet uit. “Er zijn zoveel kinderen die prachtige dromen hebben. Ze moeten alleen gevoed worden.” Dat hoopt Seijbel dan ook met deze dag te bereiken. Maar dat is niet het enige doel dat ze voor ogen heeft. “Het bedrijf heet niet voor niets Samen-Binden”, vertelt ze. “Er zijn heel veel vrijwilligers die helpen om dagen zoals deze goed te doen verlopen. Dit zijn met name mensen uit de wijk.”

Moodboard

De kinderen hebben een heel project gevolgd waar uiteindelijk een moodboard uitgekomen is. Deze hebben ze vervolgens gepresenteerd aan hun ouders. Een van die kinderen is Estelle Withaar uit groep 5. De snuffelstage vond ze heel leuk. Ze vertelt dat ze dingen mocht doen die te maken hebben met haar droom. Ze wil namelijk graag stewardess worden. “Ik vind vliegen heel erg leuk, ik weet eigenlijk niet waarom, want ik heb nog maar twee keer gevlogen.”

Je zou je kunnen afvragen hoe zo’n jong meisje bij dit beroep komt, maar voor Estelle is dat heel normaal. Ze is zo zeker van haar zaak, dat het enthousiasme ervan afspat. Met een lach op haar gezicht vertelt ze dat je voor dit beroep erg vriendelijk moet zijn voor mensen. “Ik heb het op televisie gezien en ik vond het gelijk erg leuk.” Joyce Seijbel geniet wanneer ze de louter positieve reacties ziet, hoort en ontvangt. Haar initiatief slaat aan. “Ik heb niet alleen de dromen van kinderen laten uitkomen, maar ook die van mij.”