Paradijs in Holsloot voor Jesper Dam

HOLSLOOT/EMMEN

Zorgboerderij Ons Kinderparadijs in Holsloot deed zaterdag tijdens de viering van het tienjarig bestaan de eigen naam alle eer aan, want het was één groot feest aan de Ermerstraat.

Door Kristian Elders

De veertienjarige Roy Lensen is het pleegkind van Willem (57) en de drie jaar jongere Ivonne Benne. Het echtpaar Benne is eigenaar van Ons Kinderparadijs en Roy maakte deel uit van de organisatie van het jubileumfeest. Veel gasten wisten zaterdag de weg naar de zorgboerderij te vinden met cadeaus. Eén van de bezoekers was de Emmer burgemeester Eric van Oosterhout, die overigens wel zijn Coevorder collega Bert Bouwmeester vooraf had verteld over zijn bezoek aan ‘het buitenland’. Holsloot ligt immers net buiten de gemeente Emmen en daarmee in de gemeente Coevorden.

Van Oosterhout kwam naar het bosrijke terrein op uitnodiging van de veertienjarige Jesper Dam, die zijn geluksstok overal bij zich draagt. De jonge Emmenaar heeft een verstandelijke beperking en gaat elke woensdag en zaterdag naar de zorgboerderij. Zo nu en dan blijft hij logeren in Holsloot. Met oordopjes in - sommige andere jongens snurken immers - gaat dat heel goed. Jesper bezoekt daarnaast de Thriantaschool in de Emmer wijk Bargeres. “Ik nodigde de burgemeester uit via een filmpje dat hij op zijn telefoon zag”, vertelt Jesper trots. De tiener gaf Van Oosterhout zaterdag een rondleiding op de zorgboerderij en dat zag bijvoorbeeld vrijwilliger Lianne Vinke (25) uit Emmen gebeuren.

Draai

Het was eerst wennen voor Jesper bij Ons Kinderparadijs, maar hij heeft er zijn draai helemaal gevonden. Dat verzekeren zijn ouders William (48) en Ingrid (44). “De zorgboerderij is echt zijn ding”, zegt het stel. “Ja, Jesper gaat hier met veel plezier naar toe. Onze zoon helpt bijvoorbeeld mee met hout opruimen in het bos, zand vervoeren met de kruiwagen en het voeren van de dieren.”

Jesper heeft een goede band met zijn vriend Roy, die na de zomer alweer naar het derde leerjaar van de mavo op het Emmer Hondsrug College gaat. “We zijn vrienden én dat blijven we ook.”