Moby Dick waterpolotoernooi groot sportfeest | Fotoserie

ZANDPOL

Ieder jaar wordt in het eerste weekend van juli in natuurbad De Zandpol één van de grootste waterpolotoernooien in Europa gehouden. Het Moby Dick waterpolotoernooi geniet grote bekendheid, zowel binnen als buiten de landsgrenzen.

De 39e editie van het toernooi in Zandpol was evenals voorgaande jaar helemaal vol. Er werd gespeeld met ruim 120 waterpoloteams, verdeeld over zestien poules en spelend op zeven velden. De teams spelen van hoofdklasse- tot kringniveau en komen uit bijvoorbeeld Nederland, Duitsland, België, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

Zoals gebruikelijk traden vrijdagavond en zaterdagavond op het horecaplein diverse artiesten op en werden dit jaar ook de WK voetbalwedstrijden op een groot scherm gevolgd. Na de overwinning van België op Brazilië barstte vrijdagavond het feest onder de Belgische deelnemers in het anders zo rustieke Zandpol helemaal los. Zaterdag was het al niet anders toen de Engelsen de Zweden met 2-0 versloegen.