Lionsclub doneert kinderfietsen aan Het Kopland

EMMEN

„Je kunt natuurlijk gewoon met een cheque aankomen, maar veel leuker is het om iets te schenken dat direct kan worden gebruikt. Zoals deze kinderfietsjes voor buiten. Heel concreet en zichtbaar.” Aan het woord is Hans Prakken van liefdadigheidsinstelling Lionsclub Emmen.

„Maar dat is niet het enige wat we als Lionsclub Emmen doen voor de groep kinderen die in het opvanghuis van Het Kopland in Emmen zijn gehuisvest. We gaan er ook met z’n allen voor zorgen dat ook de tuin rondom het gebouw dit jaar een kindvriendelijke verandering ondergaat.”

Twintig

Twintig kinderfietsjes werden deze week door Prakken overhandigd aan Semira Ocak, het hoofd van de opvang in Emmen. Als extraatje werd niet alleen de tuinrenovatie toegezegd, maar ook een bezoek met een groep van 45 kinderen onder de hoede van Het Kopland, aan het Sinterklaasfeest in het Atlas Theater, aan het eind van dit jaar. Prakken: “We willen concrete, zichtbare dingen doen voor de samenleving en geld dat we hier inzamelen, ook in de regio Emmen besteden.”

Door de Lionsclub Emmen werd afgelopen jaar geld bijeengebracht via een grote overdekte rommelmarkt in Nieuw-Amsterdam, een wijnactie tijdens de kerstmarkt van Emmen en twee bijzondere concerten van pianist Michiel Roosen in de Grote Kerk. Het Kopland is een opvanghuis voor vrouwen en kinderen.