Duizenden mensen vieren kwart eeuw Full Colour | Fotoserie

EMMEN

In Emmen vond zondag voor de 25e keer het Full Colour Festival plaats. Dreigde er drie jaar geleden nog een streep door Full Colour Festival te gaan, kwamen er zondag duizenden mensen op het festival af. Stapvoets verplaatste de menigte zich van het Raadhuisplein naar het Marktplein. En andersom.

Bijzonder wel, dat het zo druk was, omdat de gemeente in de ogen van de vorige organisatoren de subsidiekraan steeds verder dicht draaide. Het festival leek niet meer te leven. Daar was deze jubileumeditie dus geen sprake van.

Bijl

Het evenement werd geopend door oud-burgemeester van de gemeente Emmen Cees Bijl. Dat deed de gedeputeerde voor de deuren van het Atlas Theater. Artiesten uit de regio zoals Isa Zwart en de Schaopendansers uit Exloo traden op, en ook muzikanten van over heel de wereld waren aanwezig.

Dit jaar was er ook een Full Colour markt waar ideële organisaties op het gebied van mensenrechten, internationale solidariteit, milieu en duurzaamheid zich presenteren. Op zo’n markt kunnen gebruiks- en kunstvoorwerpen gekocht worden uit Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Amnesty International was bijvoorbeeld aanwezig voor voorlichting.