‘Stormloop op energielening na rentekorting’

EMMEN

Sinds de Drentse Energie Organisatie zo’n drie weken geleden een rentekorting aankondigde en ondernemers tevens 75% van het geïnvesteerde bedrag bij het Energiefonds van de Provincie Drenthe kunnen lenen, loopt het storm op de website en met telefoontjes. Dat beweert althans de Provincie Drenthe.

Van de 2 miljoen euro die door de Drentse Energie Organisatie is gereserveerd voor Energieleningen in 2018, is binnen 3 weken al ruim een half miljoen euro weggezet bij 16 Drentse ondernemers die allemaal gaan voor energiezuinig of zelfs energieneutraal ondernemen.

Isolatie

Steeds meer ondernemers nemen energiebesparende maatregelen in hun bedrijf. Door het aanbrengen van isolatie, LED-verlichting en/of een warmtepomp brengt men de energiekosten behoorlijk omlaag. Daarnaast maken veel bedrijven de keuze om de benodigde stroom zelf op te wekken door het dak vol te leggen met zonnepanelen.

Naast de lage rente op de Energielening Drenthe (vanaf 1% lenen voor looptijden van 5 en 10 jaar), kan het Drentse MKB bij de Provincie Drenthe een gratis Energiescan via Klimaatroute aanvragen. Naast de scan krijgt de ondernemer begeleiding bij het offerte traject.

Aanvragen

Ondernemers kunnen op www.energieleningdrenthe.nl de financiering digitaal aanvragen.