Para-Cycling helden terug in Emmen | Fotoserie

EMMEN

Na een mooie eerste editie in 2017, zijn de helden terug gekeerd naar Emmen voor de UCI Para-Cycling Road World Cup. Deze wereldbekerwedstrijd vindt tot en met zondag plaats in Emmen.

De UCI Para-Cycling World Cup is vrijdag gestart met tijdritten voor de verschillende categorieën. Gedeputeerde Henk Brink was aanwezig voor de prijsuitreiking Fietsschool van het jaar. De prijs een Gouden fiets ging naar CS Vincent van Gogh in Assen.

De tricycles, gingen als eerste van start gevolgd door de handbikes, tandems en als laatste de cycling klasse. In de wegraces op zaterdag en zondag worden in dezelfde volgorde verreden, ook staat zondag het onderdeel team relay op het programma.

300 internationale renners

Aan de start verschijnen meer dan 300 internationale wielrenners met een beperking, waaronder verschillende Paralympisch kampioenen en de Nederlandse wereldkampioenen Tim de Vries, Alyda Norbruis en Laura de Vaan. De UCI Para-Cycling Road World Cup Emmen is één van de drie wereldbekerwedstrijden die in 2018 wordt gereden.

In Emmen staat een groot en sterk deelnemersveld aan de start. De deelnemers aan de Para-Cycling World Cup komen letterlijk uit alle windstreken. In totaal staan er 335 deelnemers op de officiële deelnemerslijst afkomstig uit 36 verschillende landen. Gastland Nederland is met 37 rijders het land met de meeste deelnemers aan de start, maar ook de Verenigde Staten (29) en Duitsland (27) zijn sterk vertegenwoordigd in Emmen.