HVC met drie teams naar NK Beach Handball

BARGER-COMPASCUUM

Handbalvereniging HVC uit Barger-Compascuum reist met drie teams af naar het NK Beach Handball in Biddinghuizen op 7 en 8 juli. Voor het vierde jaar op rij is de dorpsclub vertegenwoordigd op het eindtoernooi in Flevoland.

Met het oranje van HVC om de schouders willen de dames, heren en jongens B van de verenging uit Zuidoost-Drenthe schitteren op het NK Beach Handball. De zandtak van de handbalsport groeit hard en HVC, dat begin juni op het eigen buitencomplex een heus NK kwalificatietoernooi hield, doet fanatiek mee.

Brons

De heren eindigden op de derde plaats in de officiële Beach Tour van het Nederlands handbalverbond. De ploeg, in de zaal uitkomend in de landelijke hoofdklasse A, staat onder leiding van oud-professional Annelies Smeets. Een jaar geleden greep HVC brons op het NK Beach Handball. In 2015 debuteerde de mannenploeg op het eindtoernooi.

Ook de dames en jongens B van de club uit Barger-Compascuum strijden in Biddinghuizen om de nationale titel. Beide ploegen worden gecoacht door clubvrouw Gerda Lambers. Zij behaalde in de zaal succes met de damesploeg door in 2017 te promoveren naar de hoogste afdelingsklasse.

Geen toevalstreffer

“Natuurlijk is NK-deelname geen toevalstreffer meer”, zegt voorzitter van HVC Marlies Harms op duidelijke wijze. “Als dorpsclub zonder sporthal, maar mét eigen zandveld, zetten we in het naseizoen in op beachhandbal. Vanaf april wordt het trainingsveld op ons buitencomplex dagelijks gebruikt. Door veel te kijken, proberen en discussiëren is er binnen de vereniging een hoop kennis vergaard over de nieuwe zandtak.”

Handbal Vereniging Compas - anno 1962 - knokt zaterdag 7 en zondag 8 juli op drie fronten om landelijk eremetaal. Zo treffen de heren in de poulefase lijstaanvoerder Donar uit Hengelo (Overijssel) en krijgen de dames uit Barger-Compascuum te maken met het Gelderse sterrenensemble Hiekka Hauskaa.