Uitreiking ‘Drentse fietsschool 2017-2018’

EMMEN

Morgen maakt gedeputeerde Henk Brink bekend welke school de titel ‘Drentse fietsschool van 2017-2018’ krijgt. Hij reikt om 14.00 uur de bijbehorende Gouden Fiets en een wielerexperience uit aan de winnende school, tijdens de World Cup Paracycling in Emmen.

Voor de titel ‘Drentse fietsschool 2017-2018’ hebben zich in totaal negen scholen aangemeld. Daarvan zijn er na juryberaad drie overgebleven, die strijden om de titel: OBS De Drift uit Grolloo, OBS Dordtse Til uit Nieuw-Dordrecht, en CS Vincent van Gogh uit Beilen. Deze laatste twee scholen komen op de fiets naar de uitreiking.

De titel Drentse fietsschool van het jaar is onderdeel van de campagne ‘Op Fietse naar school’ en wordt dit jaar voor de derde keer uitgereikt. ‘Op Fietse naar school’ heeft als doel om scholieren te stimuleren zoveel mogelijk op de fiets naar school te gaan. De campagne is een initiatief van de provincie Drenthe.