Leerling theaterschool maakt film over eigen leven

EMMEN

Je moet het lef maar hebben. Pas afgekickt en teruggekeerd uit de kliniek besloot Judith uit Emmen - de achternaam en leeftijd van de leerling van theaterschool Loods13 worden vanwege haar privacy niet vermeld - haar ervaringen om te zetten in een documentaire. Het resultaat - een korte film met de titel Ik ben OK - is op donderdag 19 juli in de Emmer bioscoop Kinepolis te zien.

Judith besloot haar leven - naast gewoon weer naar school gaan - te vullen met het realiseren van haar droom: documentairemaker worden. Ze legde haar ideeën voor aan Loods13 en voor ze het wist was ze de eerste beelden aan het schieten. De bekende Nederlandse rapper Jebroer gaf toestemming voor het gebruik van zijn muziek in de docu. Met een crowdfundingactie probeerde Judith haar project te financieren en dat lukte met hulp van 61 donateurs.

De documentaire vertelt het verhaal van het verslavingsverleden van Judith en wat dit met haar en haar omgeving deed. De Emmense wil met de documentaire scholen bij langs om voorlichting te geven over hoe het is om verslaafd te zijn. Ze hoopt hiermee verkeerde beelden over verslaving te ontkrachten. “Bovendien werkt het beter als iemand van hun eigen leeftijd het verhaal doet”, zegt Judith.

Het artistieke team van Loods13 zorgde ervoor dat Judith tijdens het maakproces er niet alleen voor stond. Ze kreeg begeleiding van Hans Dirven, filmmaker en eigenaar van Loveland Film & Photography. Zo diende haar project meteen als pilot voor het theater-tussenjaar Ik kan het maken van Loods13 dat in september van start gaat.

De documentaire is af en de première is op 19 juli vanaf 16.30 uur in bioscoop Kinepolis in Emmen. Vanwege de beperkte capaciteit en de grote belangstelling is het verstandig om een mail te sturen naar iris@loods13.nl.