Cultuurfonds steunt 27 projecten voor ruim 70.000 euro

EMMEN

Het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe heeft in de tweede vergadering van zorg, ruim 70.000 euro beschikbaar gesteld voor de ondersteuning van 27 projecten op het gebied van cultuur en natuurbeheer in Drenthe. Deze projecten zijn initiatieven van stichtingen en verenigingen van amateurs en vrijwilligers.

Het Cultuurfonds Drenthe werkt aan de hand van landelijke richtlijnen. Bijdragen worden beschikbaar gesteld voor bijzondere activiteiten van en voor amateurs en vrijwilligers. Voor activiteiten van en voor inwoners van de gemeente Tynaarlo kan het Cultuurfonds Drenthe een bijdrage uit het Jenny Vrieling Fonds beschikbaar stellen.

Vier opvallende projecten zijn MuseumTV in Drenthe, Muziekvereniging Crescendo uit Sleen, Muziekvereniging Tot ons Genoegen uit Dalerpeel en Stichting The Bake Shop uit Emmen.