Vlottenrace in Grote Rietplas voor scoutingclubs

EMMEN

Scouting staat voor lol, buiten zijn, uitdaging en samenwerking. Dat alles kwam zaterdag samen bij de Grote Rietplas in Emmen. De scoutingverenigingen van Emmen, Coevorden, Exloo en Erica hielden samen een vlottenrace.

Na de opening werden de scouts verdeeld in groepen en begonnen ze met de bouw van een vlot. De vlotten werden gemaakt van palen en touw, waar drijvers - in de vorm van tractor binnenbanden, lege olietonnen of regenvaten - aan bevestigd werden.

Na de lunch werden de vlotten te water gelaten. De meesten bleven direct prima drijven, maar soms bleek dat iets dat op het droge nog heel stevig leek, op het water zich toch anders gedraagt. De race ging om wie als eerst rondom het eilandje in het meer kon varen. Daarna was er nog genoeg tijd voor waterpret in de Grote Rietplas.