Bé en Fenny Telkamp: ‘Ruzie hebben we nooit’

EMMEN

Het is woensdag 4 juli groot feest, want dan zijn Bé en Fenny Telkamp 65 jaar getrouwd. Bé is 88 jaar en zijn vrouw is een jaar jonger.

“Ik ben geboren in Emmer-Compascuum en Fenny in Weerdinge”, zegt Bé in woonwijkcentrum Valkenhof. Dat is in de Emmer wijk Rietlanden. Het stel leerde elkaar in een grijs verleden kennen buiten bij de Emmer bioscoop. Bé en Fenny woonden achtereenvolgens in Emmer-Compascuum, Emmer-Erfscheidenveen en de Emmer wijk Emmermeer. Zij wonen nu twee maanden in Valkenhof samen met hun trouwe hond Pucksley en daarvoor elders in de Rietlanden.

Kousenfabriek

Bé werkte in het veen en daarna als chauffeur in dienst van de vroegere Emmer kousenfabriek Danlon. Hij stond later op de loonlijst van de gemeente Emmen als chauffeur in de buitendienst. Fenny zorgde al die tijd voor het grote gezin, want er werden zes kinderen geboren. Tijd voor hobby’s was er simpelweg niet. Bé en Fenny Telkamp hebben liefst veertien kleinkinderen en twaalf achterkleinkinderen. Het dertiende achterkleinkind is op komst. “Wij hebben het samen altijd fijn. Ruzie hebben we nooit.”