Restaurant Bij Wollegras nu al geopend

WEITEVEEN

De officiële opening van restaurant Bij Wollegras en de nieuwe schaapskooi in Weiteveen staat voor september gepland maar vanaf heden is het publiek van harte welkom bij de Ilse en Daniek Hoogland van restaurant Bij Wollegras. Om tien uur zaterdagochtend gingen de deuren open van het restaurant, dat aan de rand van het natuurgebied Bargerveen ligt.

De beide zussen stralen van enthousiasme en ook de gasten zijn vol lof over het nieuwe restaurant, dat ze een aanwinst noemen voor Weiteveen. Ilse Hoogland: “Wij zijn een restaurant anders dan andere. Zo werken wij met producten die duurzaam en biologisch zijn. De melk van onze kaas komt bijvoorbeeld van een schapenmelkerij uit Nieuw-Schoonebeek en datzelfde geldt voor de groenten en vlees die wij gebruiken. Ook deze komen van boeren uit de omgeving”. Het restaurant binnenkort samenwerken met Buurtsupport. Op deze manier hopen ze om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werkervaring op te laten doen.

Het restaurant biedt veertig zitplaatsen en is alle dagen geopend, op dinsdag na. Ook op het buitenterras is plek voor veertig man.