Kids Mud Run blijft een uitdaging

EMMEN

Lekker klimmen, klauteren de Rietplas in glijden en vies worden... Dat kon zondag bij de Rietplas in Emmen. Daar werd voor de derde keer op rij de Kids Mud Run georganiseerd voor kinderen van 6 tot en met 15 jaar. De deelnemers konden kiezen uit drie afstanden van een, drie of vijf kilometer. De derde editie was met duizend deelnemers helemaal volgeboekt.

Het parcours was deze keer anders dan de voorgaande jaren en dat kwam niet alleen door de toevoeging van een 5 kilometer run. Er is door de organisatie namelijk ook gekozen voor een ander gedeelte van het terrein van de Rietplas, zodat het ook voor de kinderen die al eerder hebben meegedaan een uitdaging blijft.

Een mud run is een hindernissenparcours, waarbij de deelnemers een uitgestippelde route lopen en daarbij diverse hindernissen overwinnen. De hindernissen bestaan onder meer uit modderbaden, klimtoestellen, tijgeren door het zand, door het water, ga zo maar door. „Bij de Kids Mud Run gaat het er niet om wie het snelst is maar staat plezier voorop. Iedereen die finish passeerde was dan ook een winnaar”, vertelt Daniëlle Idema namens de organisatie.