Enexis helpt Stichting De Trans

EMMEN

Stichting De Trans gaat vandaag samen met Enexis Drenthe een opslagschuur bouwen op het eigen terrein. Dit gebeurt – zij het verlaat – in het kader van NL-Doet, de landelijke actie van het Oranjefonds waarbij maatschappelijke organisaties subsidie konden krijgen voor bepaalde ‘noden’.

De bouw van de schuur wordt bij de Trans – de stichting biedt gehandicaptenzorg en –begeleiding – gezien als teambuildingdag. Normaal gaan organisaties dan ‘de hei op’, bij de Trans wordt beweging gevonden in het bouwen van een schuur. Enexis stelt daartoe zelfs een volledig nieuw schuurtje beschikbaar en heeft een van haar onderaannemers ingeschakeld om het straatwerk naar dat nieuwe schuurtje te verzorgen. “Dat is toch geweldig”, oordeelt Geert Huitema, die met zijn Emmense Uitdaging bemiddelde richting de ondernemer om het project mogelijk te maken.