Appartementen Oldersheem worden omgebouwd

NIEUW-AMSTERDAM/VEENOORD

Woningcorporatie Lefier en Zorggroep Tangenborgh gaan de appartementen van woonzorglocatie Oldersheem in Nieuw-Amsterdam aanpassen. De 57 zorgappartementen worden omgebouwd tot 27 grotere appartementen.

“De huidige appartementen voldoen niet langer aan de eisen van deze tijd en zijn minder geschikt voor bewoners met een hoge zorgindicatie”, zegt Egbert Pieters namens Tangenborgh. “Naast het verbouwen van de woningen maken we ook een nieuwe entree specifiek voor de bewoners en zijn er plannen om de gemeenschappelijke ruimte een nieuwe impuls te geven.”

Modelwoning

“Om te bekijken welke technische aspecten een rol spelen bij de verbouwing, maken we eerst een modelwoning klaar”, zegt projectleider Martin Möhlmann namens Lefier. “Zo kunnen we goed inschatten hoe het plan financieel uitvalt. Voordeel voor de bewoners is dat zij alvast een beeld krijgen van hoe de nieuwe appartementen eruit komen te zien. Direct na het maken van de modelwoning starten we met het maken van de nieuwe entree.”

Het bestuur van buurthuis De Schalm, de gemeente Emmen, Lefier, Tangenborgh en de plaatselijke bibliotheek zijn met elkaar in gesprek over de gemeenschappelijke ruimte in Oldersheem. Die willen de partijen graag een nieuwe impuls geven. Er wordt onderzocht in hoeverre deze ruimte gebruikt kan worden voor dorpsactiviteiten. Naar verwachting is hierover nog voor de zomervakantie meer duidelijkheid.