Wieger Douma laat zijn werk zien in Sleen

SLEEN

Beeldend kunstenaar Wieger Douma (35) uit Groningen laat in juli en augustus zijn werk zien in Bibliotheek Sleen. De oud-inwoner van Sleen is tekenaar, schilder en hij zet tattoos.

In Sleen zijn een aantal werken van hem op doek te bewonderen. Daarnaast laat de dertiger diverse tekeningen zien in zijn vroegere woonplaats. Veel schilderijen vertellen een verhaal of metafoor. Andere werken zijn geïnspireerd door dagelijkse dingen of ideeën opgedaan tijdens een lange wereldreis per fiets. Tijdens deze reis heeft Douma zich om praktische redenen vooral beziggehouden met tekenen en tatoeëren.

Hij maakt ook veel muurschilderingen in opdracht. Bijvoorbeeld bij bedrijven of bij mensen thuis. Verder houdt de kunstenaar zich bezig met zeefdrukken. Meer van zijn werk is te zien op zijn website www.de-wieger.nl.

De expositie is te bekijken tijdens openingsuren van de bibliotheek aan de Westrupstraat.