Solarteam Drenthe College verovert derde plek in World Cup

EMMEN

Donderdag tot en met zaterdag vond het derde raceweekend plaats in het World Cup circuit voor solarboten in de grachten van Groningen. Het Emmer Drenthe College presteerde met de boot DinamiCo zeer goed en werd knap derde.

De studenten derde- en vierdejaars elektrotechniek, die deelnemen in een excellentietraject, zijn uitermate tevreden met het resultaat. Onder leiding van de docenten Arjan Peters, Rob Klaassen en Theo Boerrigter zijn de studenten sinds januari bezig met hun V20-boot die twee jaar buiten werking was.

In hun leertraject zijn de leerlingen gestart met eerst de mechanische innovatie richting de races, die in mei zijn gestart. Onder meer door aanpassingen aan de accu, de vin en vooral ook leren energiezuiniger te varen boeken ze per race vooruitgang.

Het Emmer team is deze week opnieuw in touw in Groningen en Leeuwarden voor de laatste races.