Deel Emmer rondweg afgezet tijdens Para-Cycling

EMMEN

Tijdens de wereldbeker Para-Cycling voor atleten met een handicap wordt een deel van de Emmer rondweg afgezet. Volgens de gemeente Emmen blijft Businesspark Meerdijk bereikbaar, maar weggebruikers moeten van donderdag 5 tot en met zondag 8 juli rekening te houden met extra reistijd.

Industrieterrein Barger-Oosterveld is gewoon bereikbaar. De rondweg (N391) is beperkt bereikbaar tijdens de wereldbekerwedstrijden. De rijbaan vanaf Businesspark Meerdijk richting rotonde Emmerschans is dicht. De rijbaan rotonde Emmerschans richting Emmen Meerdijk is open. Daar rijdt het verkeer in twee richtingen.

De aansluitingen Angelslo, Emmerhout en de Horst zijn alleen vanuit de wijk Emmerschans te gebruiken. De wijken zijn wel te verlaten in zuidelijke richting. De omleiding wordt aangegeven op gele borden.

Van 6 juli tot en met 8 juli vindt de wereldbeker wielrennen voor atleten met een handicap - het zogenaamde Para-Cycling - plaats in Emmen. Aan de start verschijnen ruim 300 internationale wielrenners, waaronder de Nederlandse wereldkampioenen Tim de Vries, Alyda Norbruis en Laura de Vaan.