Carbagerun verzamelt zich bij Rietplas

EMMEN

Bij de Rietplas in Emmen verzamelden zondagmiddag en -avond duizend auto’s die meedoen aan de zomereditie van de Carbage Run.

In de loop van de middag kwamen de eerste auto’s luid toeterend en gehuld in dikke rookwolken aan bij het recreatiegebied. Na de verplichte keuring gingen ze op het terrein op zoek naar een plaats om de nacht door te brengen. De deelnemers aan deze ultieme trip door Europa vertrokken maandagochtend vanaf acht uur in de ochtend voor een 2500 kilometer lange tocht door het Oostblok. Na de start in Emmen rijden de deelnemers in vijf dagen naar: Duitsland-Polen-Tsjechië-Slowakije-Hongarije-Kroatië en Slovenië. Ze rijden volgens de organisatie over uitdagende wegen, door prachtige landschappen, langs bijzondere bezienswaardigheden en komen vooral op plekken waar ze nog nooit eerder zijn geweest.

Dit is de tiende zomereditie van de Carbage Run. En dat wordt gevierd met een speciale editie. De route is volgens de organisatie een “best of” verzameling van de afgelopen tien jaar met daarbij natuurlijk ook nieuwe routes. De afgelopen jaren ging inschrijving voor de Carbage Run middels een loting. Deze speciale editie had als unieke kenmerk dat er geen loting was en iedereen dus kon inschrijven tot het maximum aantal auto’s was bereikt. Dat maximum lag voor deze jubileum-editie éénmalig op duizend auto’s.