Bewoners De Horst laten kunst zien bij Mick’s Art

EMMEN

Voor tien amateurkunstenaars die wonen in Treant-locatie De Horst in Emmen komt een droom uit: eigen kunst laten zien aan publiek.

Bewoners en vrijwilligers startten in oktober vorig jaar al met de eerste voorbereidingen voor hun eigen mini-expositie. Wekelijks werkten zij samen aan handgemaakte kunstwerken van keramiek om zondag hun expositie bij Galerie Mick’s Art in het Emmer Rensenpark te kunnen openen.

“Erg leuk om onze eigen kunstwerken te kunnen laten zien op een echte expositie. Ik heb gewerkt aan de iglo en de tulpen”, vertelt bewoonster Gre Smit trots. De handgemaakte kunstwerken zijn geïnspireerd op natuurafbeeldingen en gesprekken die bewoners met elkaar voerden over de vier verschillende seizoenen. Voor het maken van de kunstwerken is uitgegaan van wat bewoners zelf kunnen.

Boetseren

Bewoonster Anja Mink kan niet zien, maar vindt het heerlijk om de klei in haar handen te voelen en hiermee te boetseren. Een andere bewoner werkt met één hand en kiest de juiste kleuren voor de kunstwerken en helpt glazuren. “De mini-expositie is teamwork”, vertelt activiteitenbegeleider Simone Vos enthousiast.

De gemaakte kunstwerken – deze zijn ook te koop - worden tentoongesteld in een vitrinekast met vier lagen: op elke laag is kunst uit een ander seizoen te zien. De kunst is tot 16 juli dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur te bewonderen bij Mick’s Art en op zondag tussen 13.00 en 17.00 uur.