Medewerkers ouderenzorg Drenthe lijken gered

EMMEN

Bestuurders van ouderenzorgorganisaties in Drenthe ondertekenden deze week een convenant om geen medewerkers verloren te laten gaan voor de ouderenzorg. In het verleden is dat wel aan de orde geweest. Dit besluit is op initiatief van de ouderenorganisaties.

Dat betekent dat na de krabbel iedere zorgmedewerker nodig is om de komende decennia kwalitatief goede zorg te blijven bieden aan kwetsbare mensen en dat werkgevers elkaar nodig hebben om zich als aantrekkelijke werkgever te profileren. Daarvoor bleek een gezamenlijke verantwoordelijkheid het beste.

Het convenant betekent dat de organisaties gezamenlijk verantwoordelijkheid nemen om medewerkers een andere werkplek aan te bieden, indien de werkgelegenheid bij één van de organisaties onder druk dreigt te komen.

De samenwerkende organisaties zijn: De Westerkim, Treant Zorggroep, De Zorgzaak, Icare, ‘t Derkshoes, NNCZ, Interzorg, Dignis Lentis, Zorggroep Drenthe, Accolade Zorg, Zorggroep Noorderboog, ZZWD en Tangenborgh.