Esther Prevost heelt alle wonden

EMMEN

Esther Prevost is 50 jaar en EHBO’er in Wildlands. Verder is zij thuis in Emmen manager van haar gezin. Lees meer over Esther in deze editie van de Doorloper.

Een relatie?
“Ik ben getrouwd met Richard Prevost en samen hebben wij een dochter van 19 jaar, een pleegdochter van 10 en een kat.”

Emmen betekent voor mij…
“Rust, respect en ruimte. Wij zijn speciaal naar de Rietlanden in Emmen verhuisd vanuit het midden van het land vanwege het gemoedelijke van de mensen in Emmen en de prachtige Rietplas waar wij aan wonen.”

Als ik de baas van Emmen zou zijn, dan…
“Zorgde ik voor meer aandacht voor vrijwilligers. Dat mogen vrijwilligers van het Rode Kruis zijn, vrijwilligers in Wildlands of pleegouders. Op die drie plekken zie ik zoveel mensen die zich vol liefde voor de onbekende medemensen inzetten. Ze verdienen allemaal een medaille.”

Ik ga altijd stappen in…
“Het bos of op de veengronden. Rondom Emmen zijn prachtige natuurgebieden. De enige alcohol die ik gebruik is voor het schoonmaken van wonden.”

Als Throwback - de selectie streetdancegroep van GTV Emmen wint - dan…
“Zit ik enthousiast in het publiek te juichen.”

Ik weet nog goed wanneer en op wie ik voor de eerste keer verliefd was. Dat was…
“Op de eerste cellist van het schoolorkest. Ik speelde ook cello en was helemaal ‘verliefd’ op hoe goed hij kon spelen.”

De laatste keer dat ik goed gelachen heb, weet ik nog goed…
“Dat was ongetwijfeld een tv-uitzending van de improvisatieshow of iets dergelijks.”

En dat ik huilde ook…
“Geen tranen, maar wel van binnen. Dat was bij de blikseminslag hier twee huizen verder. De knal, de schrik, de angst, de gevolgen en uiteindelijk hoe de buren elkaar hielpen door dit vreselijke moment heen.”

Het beste boek dat ik ooit gelezen heb, is…
“De hele serie van Dan Brown in het Engels. Een geweldige schrijver en fantastisch hoe hij werkelijke plekken, mensen en feiten meeneemt in zijn fictieboeken.”

Je kunt me wakker maken voor…
“Iemand die hulp nodig heeft. Dat kan een kind zijn die bang is vanwege het onweer of een oproep van Hartslag.nu omdat er iemand in de buurt dringend hulp nodig heeft.”

Het eerste wat ik doe als ik na mijn werk thuiskom, is…
“Verder gaan als manager van het gezin. Vooral opvoeder zijn van andermans getraumatiseerd kind vraagt regelmatig best veel. Dus na een dag zorgen voor anderen ga ik verder zorgen voor mijn gezin. Regelmatig is er na werktijd ook nog inzet voor het Rode Kruis. Ik was bijvoorbeeld onlangs als hulpverlener aanwezig bij de Rietplasloop, maar het Rode Kruis was en is ook aanwezig bij bijvoorbeeld Alles Kids, de Landmachtdagen, wedstrijden van FC Emmen, de 4 Mijl van Emmen, de Emmer wandelvierdaagse en de Stoetbakkendag. Verder zijn er voor EHBO’ers natuurlijk herhalingsavonden. Is de boog dan altijd gespannen? Nee dat niet. Dan gaan we lekker stappen in het bos, een avondje naar het Atlas Theater, naar de sauna of een dagje als gast naar Wildlands.”

Als ik niet in Emmen zou wonen, dan…
“Bleef ik in ieder geval in Drenthe. Ik wil hier absoluut niet meer weg! Ik vind het geweldig hoe de mensen hier nog voor elkaar zorgen, ook al vinden de rasechte Emmenaren dat het snel minder wordt.”

Ik zou graag de volgende persoon willen nomineren voor een lintje…
“Alle vrijwilligers! Iedereen die geheel belangeloos zijn of haar vrije tijd opoffert om iets voor een ander te betekenen.”

Wat ik vroeger wilde worden, is…
“Computerprogrammeur. De computerkennis van vroeger komt nog steeds van pas. Als collectecoördinator van het Rode Kruis moet er nogal wat administratie bijgehouden worden van bijvoorbeeld alle collectanten, wijkcoördinatoren en looproutes.”

Wat ik uiteindelijk geworden ben, is…
“Ik heb van mijn hobby - EHBO’er bij het Rode Kruis - mijn beroep kunnen maken en werk als EHBO’er in Wildlands.”

Mijn hobby’s zijn…
“Naast zingen bij Popkoor Twins in Nieuw-Amsterdam is mijn voornaamste hobby het Rode Kruis. Zeker deze en de afgelopen weken gaat er veel tijd in het organiseren van de collecte voor geheel Emmen zitten. Tijdens de Rode Kruis Week - van 24 tot en met 30 juni - wordt er weer door onze eigen vrijwilligers, maar ook door vele andere collectanten langs de deuren gegaan. Ook gaan we weer collecteren tijdens de koopavond en op de markt. Met de opbrengst steunt de gever de afdeling Emmen rechtstreeks, want de opbrengst is volledig voor de afdeling. Nieuw is dit jaar dat ik voor de collecte de beschikking heb over tien digitale collectebussen. Naast alle gewone collectebussen kan het dus zomaar zijn dat bewoners mij of één van de negen anderen tegen gaan komen met een digitale collectebus. Contant geld doneren is mogelijk, maar ook pinnen of zelfs contactloos betalen kan.”

Hoogtepunten in mijn leven zijn er zeker, maar wat er echt uitspringt is…
“Mijn oudste dochter die onlangs als een echte dame in een lange en kobalt blauwe jurk prachtig opgemaakt met haar vriend naar het gala ging.”

Is er nog iets wat je wilt delen met de lezers van de ZuidOosthoeker?
“Iedereen die zich ook meer wil inzetten voor de medemens of gewoon op zoek is naar een EHBO-opleiding, kan bij het Rode Kruis afdeling Emmen terecht. Bekijk daarvoor www.rodekruis.nl/emmen.”

Ook meedoen? Mail jouw verzoek naar: zuidoosthoeker@ndcmediagroep.nl.