Olifantje Manoa voor het eerst naar buiten | Fotoserie

EMMEN

Het olifantje Manoa dat dinsdag in Wildlands werd geboren, is woensdagmiddag voor het eerst met de kudde naar buiten gegaan.

In de Olifantenvallei bleef het mannetje dicht bij zijn moeder en tante. De leidster van de kudde en de drie andere mannetjes hielden zich iets meer afzijdig. De olifantenkudde bleef gisteren nog binnen om het kalfje en de moeder aan te laten sterken. Vandaag was duidelijk te zien dat de hele familie veel zin had om naar buiten te gaan. Vooral de drie andere bulletjes waren erg onrustig en leken hun energie kwijt te moeten.

Het weer was perfect voor de kleine om voor het eerst een frisse neus te halen. Bezoekers van Wildlands konden bij het naar buiten gaan erg duidelijk zien dat het kalfje beschermd wordt door de hele kudde. Het jong zelf leek erg nieuwsgierig naar deze voor hem nieuwe omgeving. Het jonge mannetje dat begin april werd geboren - Mauk - is nieuwsgierig naar zijn halfbroertje, maar mag van moeder en tantes nog niet zo dichtbij komen.

Komend weekend staat de Olifantenvallei in het teken van de twee geboortes. Kinderen kunnen een kleurplaat krijgen om hun eigen olifantjes te knutselen en de presentaties gaan over de twee jongen en de veranderde groepsdynamiek.