Emmer turner Lars Boerrigter naar Duitse Bundesliga

EMMEN

Lars Boerrigter haalde afgelopen weekend tijdens de Ahoy Cup in Rotterdam een gouden medaille en twee bronzen plakken op de nationale toestelfinales turnen. Daarnaast blijkt dat de Emmer turner later dit jaar mag uitkomen in de Duitse Bundesliga.

De eerste divisie turner - uitkomend voor RK DOS uit het Overijsselse Kampen - deed in Rotterdam mee aan de onderdelen vloer, sprong en brug. Al het hele seizoen imponeert de Emmenaar op vloer met een zeer hoge moeilijkheid (D-score) en nette uitvoering (E-score). Ook in Rotterdam viel Boerrigter op met zijn vloeroefening, die beloond werd met een score van 13.667 punten. In de havenstad werd de turner daardoor met grote voorsprong eerste.

Op sprong en brug was de concurrentie groter. Boerrigter eindigde op sprong als derde en moest met 0.1 punt achterstand zijn meerdere erkennen in zilveren medaille winnaar Bart de Ruijter van O&O uit Zwijndrecht. Op brug daarentegen versloeg de Emmer turner Yorin Bouma uit Heerenveen met een voorsprong van 0.1 punt en hij behaalde daarmee zijn tweede bronzen medaille van het weekend.

Met het toernooi in Ahoy Rotterdam eindigt voor Lars Boerrigter een sterk turnseizoen. Hij heeft met zijn prestaties een uitnodiging ontvangen om deel te nemen aan de Bundesliga met een turnvereniging uit Bochum en wel vanaf september tot en met december dit jaar. Naast Boerrigter doen in de Duitse competities vele nationale toppers mee, waaronder de olympiër en nationaal kampioen van dit jaar Bart Deurloo. De eerste wedstrijddag is op 22 september.

“Voor Duitsland heb ik geen specifieke doelstellingen”, zegt Boerrigter. “Ik wil graag ervaring opdoen op een hoger niveau dan ik tot nu toe gedaan heb en denk dat ik hier klaar voor ben. De kans is aanwezig dat we ergens in de top eindigen komend seizoen in Duitsland en dat zou natuurlijk heel leuk zijn, maar vooralsnog wil ik het gewoon ervaren.”