Forse daling WW in Drenthe

EMMEN

Het aantal WW-uitkeringen in Drenthe nam in mei fors af, dat stelt het UWV. Door het seizoen is er meer werk in uitzendbedrijven, landbouw, bouw en horeca. Ook ten opzichte van vorig jaar ligt het aantal WW-uitkeringen ruim een kwart lager.

Eind mei telde Drenthe 9.822 WW-uitkeringen. Dat is 3,9% van de beroepsbevolking. Het aantal WW-uitkeringen in Drenthe nam in mei af met 881 uitkeringen (-8,2%). Dit heeft te maken met het seizoen, waardoor de WW daalt vanuit de uitzendsector, landbouw, bouw en horeca. Ten opzichte van een jaar geleden verstrekte UWV in Drenthe 25,9% (3.434) minder WW-uitkeringen.

In Nederland kwam het aantal WW-uitkeringen eind mei uit op 300.940. Dat is 3,3% van de beroepsbevolking. Vorige maand waren dat er 314.271. In de afgelopen maand nam het aantal WW-uitkeringen landelijk af met 4,2% (-13.331). Alle provincies laten in mei een daling van het WW-bestand zien. De sterkste daling ten opzichte van vorige maand hebben Drenthe (-8,2%) en Friesland (-7,0%).