Emmer foodtruck Karakter op wielen pakt nationale titel

EMMEN

Karakter op wielen - de foodtruck van Grand Café Karakter in Emmen - werd zaterdagavond tijdens het Barrel Food Truck Fest in de Vlinderstad de overtuigende winnaar van de contest Beste Foodtruck van Nederland. Een ticket voor de finale van de European Street Food Awards in Berlijn is binnen voor de blije bemanning van de foodtruck.

Karakter op wielen is de beste, mooiste en lekkerste foodtruck in den lande en werd gekozen uit het deelnemersveld dat op het Raadhuisplein aanwezig is. Er doen dertien landen mee aan de Europese titelstrijd. De organisatie van de European Street Food Awards heeft, op aanbeveling van foodtruckers uit Nederland, de samenwerking gezocht met het Barrel Food Truck Fest uit Emmen om Nederland te representeren.

Vanaf vrijdagmiddag konden bezoekers van het Emmer festijn stemmen op hun favoriete foodtruck. Er werd vooral gelet op originaliteit, smaak en service. Charlie’s Churros werd zaterdagavond vijfde, Chef Burger vierde, Begeman’s Retro Food derde en de Poffertjesman eindigde op de tweede plaats.

De foodtruck van Karakter is een nieuwkomer in de branche en bestaat uit een zogenaamde beatbus. Op het dak van deze bus zorgt een dj voor muziek en aan de voorkant staat een terras waar borrelplankjes worden verkocht.

De Europese finale wordt op 28 en 29 september gehouden in Berlijn. De winnaar krijgt aandacht in culinaire bladen en op verschillende mediakanalen van alle deelnemende landen.

Het Barrel Food Truck Fest is vandaag nog tot 21.00 uur. Meer informatie over de European Street Food Awards staat op www.europeanstreetfood.com.