Cees Bijl verkozen tot lijsttrekker PvdA Drenthe

EMMEN

Oud-burgemeester van Emmen Cees Bijl is verkozen tot lijsttrekker voor de Provinciale Statenverkiezingen van volgend jaar. Dat is de inwoner van Emmen uiteraard namens de Partij van de Arbeid.

Cees Bijl is nu gedeputeerde voor onder meer Financiën en Cultuur. Hij wil met de PvdA opkomen voor goede en energiezuinige woningen, vaste banen, zorg en onderwijs in Drenthe. „Gewone dingen voor gewone mensen, maar o zo belangrijk in het dagelijks leven”, zegt Bijl in een eerste reactie.

De verkiezing van de lijsttrekker vond plaats tijdens een vergadering van het Gewest Drenthe. Voorzitter Jacob Bruintjes is blij dat Bijl zich kandidaat heeft gesteld en nu verkozen is: „Cees heeft een geweldige ervaring en heeft als gedeputeerde laten zien dat hij Drenthe en de Drenten vooruit kan helpen.”

Na de uitverkiezing gaf Bijl aan bij momenten als deze terug te denken aan zijn moeder. „Zij had een rotsvast vertrouwen in Joop den Uyl. Ze zei altijd: ‘Wij zijn gewone mensen en bepaalde dingen zijn misschien niet voor ons weggelegd. Maar het moet wel rechtvaardiger – eerlijk delen.’ Dat gevoel hoort bij de Partij van de Arbeid en daarom kies ik ook van oudsher voor deze partij. Zekerheid bieden voor een fatsoenlijk leven en deze wereld verantwoord nalaten aan onze kleinkinderen, daar gaat het om.”