Midsummernightrun en Hill Climb trekt ruim 250 deelnemers

ODOORN

De tweede editie van de Midsummernightrun en Hill Climb bij uitkijktoren De Poolshoogte in de bossen van Odoorn trok donderdag bijna 250 hardlopers en vijftien hill climbers.

De bosloop over tien kilometer die was uitgezet door Staatsbosbeheer werd bij de heren gewonnen door Tim Grelling, gevolgd door Bertjan Wever en Henk Helmantel. Bij de dames won Marlies de Jong voor Lianne Aalenhuis en Jolanda Eelsing. Over de vijf kilometer was bij de heren Richard Prakken de snelste. Tweede en derde werden Jeroen Broekhof en Ellen Haddering. Bij de dames kwam Marleen Popken als eerste over de finish.

Opmerkelijk was dat alle deelnemers aan de wedstrijdloop daarna ook deelnamen aan de beklimming. Uiteindelijk won Jeroen Vochteloo. Hij was 24 seconden sneller dan de winnaar van vorig jaar. Bij de dames prolongeerde Jolanda Eelsing haar titel. Ook zij was sneller dan in 2017.

De Hill Climb is een wedstrijd over 500 meter. De deelnemers lopen vanaf de start eerst vijf meter naar beneden, dan het gras op, de heuvel van Poolshoogte omhoog, weer naar beneden, vervolgens over een gedeelte met sintels en uiteindelijk over het gras naar de finish.

Volgend jaar staat de wedstrijd op 21 juni op de agenda.