Bekende taxateur naar Emmen

EMMEN

Mensen die denken een zeldzaam boek, een handschrift, een oude atlas in het bezit te hebben, kunnen 28 juni het Emmer Fletcher Hotel bezoeken. Die dag is daar namelijk van 14.00 tot 17.00 uur de Nederlands bekende taxateur van oude boeken Arie Molendijk uit Rotterdam te vinden.

Meer dan 1700 taxaties heeft hij inmiddels op zijn naam staan, die hem een internationaal begrip maken. In 2015 heeft hij zijn jubileum van ruim 1500 taxatiedagen gevierd in de Stadsbibliotheek in Rotterdam. De taxaties die hij verricht, zijn gebaseerd op de opbrengsten van vergelijkbaar materiaal op recente veilingen. Jarenlang werkt hij samen met de Vrije Universiteit, de Koninklijke Bibliotheek en andere overheidsinstellingen. Regelmatig wordt hij gevraagd kostbare bibliotheken te taxeren voorafgaand aan een veiling.

Het hotel is te vinden aan Van Schaikweg 55 in Emmen. Meer informatie op www.molendijkboeken.nl.