Verbinding tussen jong en oud op speelveld

EMMEN

Buitenspelen wordt steeds minder vanzelfsprekend. Daarom organiseren Jantje Beton en kinderzender Nickelodeon alweer ruim tien jaar de nationale Buitenspeeldag.

Op het speelveld Ridderveld aan de Emmer Prinsenlaan was het vorige week raak. Het speelveld werd volledig benut met allerlei activiteiten voor kinderen. Zo’n 25 jonge bezoekers vermaakten zich de hele middag met balspelletjes, bellen blazen, skelterrace, blik gooien en natuurlijk konden de waterspelletjes niet ontbreken.

Belangengroep Ridderveld maakt zich sterk voor het behoud van het speelveld voor verbinding tussen jong en oud. Dat meldt Cindy Besselink namens Buurtbelang Ridderveld. De bewoners van woonwijkcentrum Oostermarke zijn de buren van het Ridderveld en zij vinden de spelende kinderen prachtig.

De ouderen kwamen tijdens de Buitenspeeldag op visite en deden mee met spelletjes. “Elkaar opzoeken, een praatje maken en jong en oud samen. Het maakt een anders normale woensdagmiddag net even wat meer bijzonder”, zegt Besselink.