Meerdere gevallen van brandstichting in omgeving Emmen

Emmen

Zaterdagnacht werden er meerdere branden in de omgeving van Emmen ontdekt. Volgens de politie is er sprake van brandstichting.

Bewoners van een woning aan de Larikslaan in Emmer-Compascuum zijn zaterdagnacht opgeschrikt door een brandende bank in hun tuin. De brand werd rond één uur ‘s nachts ondekt. Het vuur was toen al overgeslagen naar de houten kozijnen van de woning. Het vuur werd uiteindelijk geblust zonder verdere schade. De politie stelt dat door de brandstichting een 'levensgevaarlijke situatie had kunnen ontstaan'.

Ook werd er een brand ontdekt aan de Warmeerweg in Emmermeer. Buurtbewoners zagen rond 5:15 een heg bij een woning branden. De bewoners wisten de brand zelf te blussen. Volgens de politie is in Emmermeer de laatste tijd vaker sprake van brandjes in de wijk.

De politie doet onderzoek naar de mogelijke daders.


Auteur

Joshi Kuiper Redacteur