Afvalsorteerstraten in regio

AALDEN/SLEEN

In totaal zijn er in de afgelopen periode vier nieuwe sorteerstraten in de gemeente Coevorden geplaatst door Area Reiniging. De sorteerstraten met vier ondergrondse containers staan bij supermarkt Coop in Aalden, tegenover de Spar in Oosterhesselen, bij supermarkt Plus de Waag in Dalen en bij de Albert Heijn in Sleen.

De sorteerstraten bestaan uit verzamelsystemen voor glas, textiel, papier en PMD (Plastic, Metalen verpakkingen en Drankenkartons).

De realisatie van nieuwe, ondergrondse verzamelcontainers moet ervoor zorgen dat Area Reiniging sneller kan werken. Dankzij het automatisch ‘volmeldingssysteem’ bijvoorbeeld worden de containers pas geleegd wanneer deze vol zijn. Ander voordeel is dat het straatbeeld er aanzienlijk van opknapt doordat de containers grotendeels onder de grond zitten.