Feestelijke opening gerenoveerde Veurstreek | Fotoserie

NIEUW-AMSTERDAM

In Nieuw-Amsterdam is donderdagavond op spectaculaire wijze de oplevering gevierd van de renovatie van het centrum.

Nadat de deelnemers van de wandelvierdaagse als echte helden en begeleid door een drumband op het marktplein waren binnengehaald, vloog een vliegtuigje laag over het centrum. Na enkele rondjes boven het centrum te hebben gevlogen, sprong hieruit uit een parachutist.

Deze landde niet zoals de bedoeling was op de kademuur, maar in het water. Nadat de parachutist uit het water was gehaald bracht hij een koffertje naar het podium. Hierin zat het ontstekingsmechanisme waarmee wethouder René van der Weide officieel het startsein gaf voor het twee dagen durende openingsfeest van de Veurstreek.

De feestelijkheden gingen spectaculair van start met een show van flyboarders, die met hun straalverbinding uit het water opstegen en een show gaven. Daarnaast was er muziek en een groot scherm waar spectaculaire beelden van de hele historie van het dorp en Van Gogh op geprojecteerd werden. De feestelijkheden gaan vrijdagavond verder met de bekende Nacht van Nieuw Amsterdam.

Vrijwilliger van het jaar

Jos Roewen van projectgroep Bruisend Nieuw-Amsterdam is tijdens de officiële opening van de Veurstreek uitgeroepen tot Vrijwilliger van het jaar 2017. De prijs is een initiatief van Plaatselijk Belang Nieuw-Amsterdam/Veenoord en werd voor de tweede keer uitgereikt. De eerste keer was in 2016. De prijs ging toen naar Liesan Masselink-Vugteveen voor haar inzet tijdens het musicalproject rondom het honderdjarig bestaan van de molen Nooitgedacht.